Horten filmklubb - Horten film society

Reprise

reprise-1
Joachim Trier, regi
2006 – 1t 46min
Eskil Vogt og Joachim Trier, manus
Norsk tale

Reprise

Erik og Phillip har bekymringsløst dyrket punk, ironi, jenter og en felles drøm om å bli store forfattere. Men nå er de snart 23 og hva har de gjort med livet sitt? – Ingen verdens ting!

Så skjer alt. Phillip får utgitt sin første bok, stormforelsker seg i Kari, men blir syk og må innlegges på psykiatrisk avdeling. Eriks bok blir også omsider utgitt, noe som utløser en lammende redsel for å bli avslørt som fullstendig talentløs; nevrosene er på opptur, kjæresten på vei ut og vennskapet til Phillip i ferd med å rakne.

Reprise er en norsk film du ikke har sett før; en humoristisk film om vennskap og galskap, om kjærlighet og katastrofer og om ungdommelig overmot som frontkolliderer med virkeligheten.

Espen Klouman Høiner har rollen som Erik. Han er utdannet tekstforfatter fra Westerdals School of Communication. Espen har blant annet spilt i Petter Næss’ spillefilm Bare Bea.

Anders Danielsen Lie spiller Phillip og debuterte i spillefilmsammenheng i rollen som Herman i filmen med samme navn i 1990.

Viktoria Winge spiller rollen som Kari. Hun har sitt eget electronica-band, Discorockers, og ble høsten 2004 tatt opp som elev ved Statens Teaterhøyskole.

Joachim Trier debuterer som spillefilmregissør med REPRISE, som han også har skrevet manus til i samarbeid med Eskil Vogt. Joachim er utdannet ved National Film & Television School i England, og har tidligere gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt med flere prisvinnende kortfilmer og reklamefilmer, bl.annet kortfilmen Procter, som i 2002 ble nominert til The European Film Award og som vant både som beste britiske og beste europeiske kortfilm under Edinburgh International Film Festival samme år.

Eskil Vogt har som eneste nordmann gått regilinjen på Frankrikes filmskole La femis. Han har samarbeidet om manus på flere av Joachim Triers filmer, men har samtidig skrevet og regissert flere prisbelønte kortfilmer. Filmen hans Une étreinte (En omfavnelse) har bl.a vunnet Terje Vigen-prisen og Prix UIP på Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2003, og ble dessuten nominert til European Film Awards samme år. Hans novellefilm Les étrangers (De fremmede) laget i 2004, høster fremdeles utmerkelser på internasjonale filmfestivaler. Eskil utvikler for tiden et spillefilmprosjekt i Frankrike.

Leave a Reply