Designprogrammet til Horten filmklubb

Filmklubben har utviklet et designprogram over tid. Meningen har vært å gi medlemmene noe visuelt nytt og spennende hver sesong.

Designprogrammet består av et fast formuttrykk og vekslende konsept over sesongene. Ray Bradburys bok om sensur og bokbrenning i et fremtidig samfunn spiller i tittelen på antenningstemperaturen for papir, 451 Fahrenheit. Andre ganger har konseptet vært fristilt fra titler på filmene, f eks gjennom å handle om norske strikkemønster, eller om at kinoen skulle bygges ut og vårt program ble en slags blåkopi av arbeidstegninger.

Idet filmklubben begynte å vise film på Horten kino kom ikonet James Dino til. James Dino er en blanding av James Dean og japanske figurer i håndholdte dataspill.

Fra våren 2009 har filmklubben brukt skriftsnittet Film Society (i utviklingsversjon). Film Society er et skriftsnitt basert på filmplakater fra 30-tallet. Design Cato Hernes Jensen, ingen kopiering tillatt.

Logotypen høsten 2010 reflekterer 3d trenden i filmbransjen.