Horten filmklubb - Horten film society

Blodsbånd

blondsband1

Regi Marius Holst
1t 48m

15-åringen Mirush kommer til Norge for å finne faren sin, som lot familien i stikken når Mirush var liten. Nå driver faren en restaurant i Oslos bakgård, og sliter med et gjeldstynget forhold til den albanske mafiaen i hovedstaden. Faren har startet et nytt liv med norsk kjæreste, og hans albanske familie er kun et vagt minne. Til Mirush dukker opp. Han begynner å jobbe for faren, uten å gi seg til kjenne. Sakte, men sikkert lærer de hverandre å kjenne, men det Mirush finner i møtet med sin far, er han ikke helt forberedt på. Han blir tvunget til å ta noen valg som får store konsekvenser, for dem begge.

Mirush, filmens 15 år gamle hovedperson, spilles av Nazif Muarremi, et ubeskrevet blad i spillefilmsammenheng. Han er født og oppvokst i Makedonia.

Enrico Lo Verso er en stor stjerne i hjemlandet Italia. 42-åringen har et langt rulleblad innen filmproduksjon og har en hel rekke prisvinnerfilmer i sin filmografi. Blant de vi kjenner fra norske kinolerret er kritikerroste filmer som “Farinelli”, “Barnetyven” og “Lamerica”. De siste årene har han også spilt i flere internasjonale produksjoner, fra en skurkerolle i Ridley Scotts “Hannibal” til en spansk/fransk co-produksjon sist høsts “Alatriste” med danske Viggo Mortensen i hovedrollen.

Ramadan Huseini er ikke uvant med røffe miljøer på film. Han har to danske filmer bak seg som også har satt sine spor i Norge, nemlig Pusher 3 og Bleeder.

Glenn André Kaada debuterer foran filmkameraet med “Blodsbånd”, men har en bakgrunn som skuespiller fra tv og teaterscene, i tillegg til teaterregi.

Mirush’ mor spilles av serbiske Mirjana Karanovich, høyaktuell med hovedrollen i den Oscar-vinnende filmen “Grbavica”. Hun er også en gjenganger i Emir Kusturicas filmer, og har akkurat avsluttet innspillingen av hans siste “Zavet”, der hun spiller en av hovedrollene.

Forfatter og skuespiller Anna Bache-Wiig spiller Hanna, Bekims norske kjæreste. Hun har stått på scenen siden hun var barn og gikk ut av Teaterhøgskolen i 1998. Anna Bache-Wiig har siden vært og se både på scene, tv og kino – og på listen over publiserte forfattere høsten 2003. Hun startet karrieren foran kameraene med tv-serien Borgen skole (Midt i smørøyet), fortsatte med suksessen “Lekestue” og debuterte på kinolerretet med “Buddy”. “Naboer” er hennes siste spillefilm før “Blodsbånd”.

Kilde: http://www.filmweb.no/kino/article114528.ece

Leave a Reply