Horten filmklubb - Horten film society

Havet innenfor

havetinnen
Alejandro Amenabar
Spania 2004
2t

Spansk vinner av Oscar og Golden Globe for beste utenlandske film som også fikk to priser under filmfestivalen i Venezia er en sterk historie fra virkeligheten.

Ramóm har vært sengeliggende i 30 år, fullt og helt behandlet og tatt vare på av sin familie. Hans soveromsvindu er hans eneste vindu til verden utenfor, med utsikt til havet han ofte seilte på, og hvor han ble lammet ved en tragisk stupeulykke i ungdomsårene. Siden da har hans eneste ønske vært å gjøre slutt på livet. Med aktiv dødshjelp.

Hans verden snus opp ned når to kvinner kommer inn i hans liv. Julia, hans advokat og medhjelper i kampen mot myndighetene og deres syn på dødshjelp, og Rosa, en kvinne fra nabolandsbyen, som gjør alt for å overbevise ham om at livet er verdt å leve. Uansett livssituasjon.

Begge kvinnene blir hver for seg påvirket av Ramóns sterke personlighet, og i møte med ham tvinges begge til på nytt å stille seg selv spørsmål. Om sine egne prinsipper, og om valgene de har gjort i sine egne liv.

Ramón forstår at den eneste som virkelig elsker ham også er den som vil hjelpe ham med å foreta sin siste reise.

Under filmfestivalen i Venezia fikk regissør Amenábar juryens spesialpris, i tillegg fikk Javier Bardem prisen for beste hovedrolle.

Omtale fra: http://www.sfnorge.no/dvdnytt/article92446.ece

One Comment

  1. Randi Brenden sier:

    Dette var ein nydelig film, trass i det alvorlige tema. Den gripande historia er fortalt på ein måte som gir publikum (meg) sympati for alle dei viktigaste karakterane, samstundes som forteljinga er krydra med humor, ikkje minst i møte med autoritetane, der den fordomsfulle presten rullar i front.
    Di (mi) eiga haldning til eutanasia blir stilt på ei prøve når ein ser denne filmen.
    Eg er takksam for at filmklubben sette denne filmen opp på repertoaret i haust!

Leave a Reply