Claires kne

le_genou_de_claire3
Eric Rohmer, regi og manus
1970 – 1 t 46 min
Engelske tekster og fransk tale
Jean-Claude Brialy, Aurora Cornu, Laurence de Monaghan, Béatrice Romand, Gérard Falconetti

Filmen er på utlån fra Det franske kultursenter i Oslo, og er tilgjengelig for visning kun en kort periode, før den sendes videre i verden. Filmen får kun én visning i Horten.

Mange regner dette som den fineste av Rohmers moralske fortellinger. Jean-Claude Brialy spiller den godt voksne Jerome, som snart skal gifte seg med en kvinne han er glad i, men som han kanskje ikke nærer den helt store lidenskapen for. Under et opphold i barndomsbyen sin møter han imidlertid den 17 år gamle Claire, som han blir fryktelig betatt av. Men han vippes ikke av pinnen, fornuftig som han er, og han kanaliserer i stedet følelsene sine i et brennende ønske om å beføle Claires kne.

Eric Rohmer er på sitt avgjort beste i denne finstemte og vakkert slentrende lille perlen av en film. ”…the loveliest, most crystalline of the lot (…) [Rohmer] treats the mysteries of love as if they were math problems, but with such generous concern that he never betrays the humanity of his characters.” (Dave Kehr)

(omtale fra cinemateket i Oslo)