filmklubb i Horten - film society in Horten

Epostliste

Her kan du legge inn din epost for å motta nettbrev fra oss. Vi vil bruke dette nettbrevet til å informere om våre visninger. Dermed får du påminnelser om våre filmer rett til den eposten du ønsker.

Legg inn eposten i feltet og trykk på knappen.

Ønsker du å melde deg av epostlisten, så kan du gjøre det ved å velge lenker i epostene du mottar eller gå til nettsiden for disse nettbrevene. Alt ordnes automatisk av programmer, så dette kan gjøres når som helst.

Her mangler vi nå kun å sette opp slike cron jobs som det så fint heter. Det gjøres i cpanel, men vi har ikke satt opp en slik prosess før. Når dette er satt opp vil også utsendelser av oppdaterte nettbrev skje automatisk i forbindelse med visninger.

Vi i filmklubben bruker som alltid åpen kildekode. Epostlistene bruker phplist som er tilgjengelig gratis for alle og enhver. Vi anberfaler alle organisasjoner å anvende åpen kildekode. Det holder kostadene nede, og brukervennligheten er den aller beste. For å konfigurere phplist følger man kun anvisningene på deres dokumentasjonssider. Vi har koblet phplist til vårt bloggsystem wordpress, ved å bruke WP PHPlist eller WordPress: PHPlist form integration som det også heter på utviklerens side. Det er altså samme program, men med ulike navn. Med phplist kan vi sende ut eposter etter et på forhånd laget tidsskjema. Det er også mulig for enhver å melde seg på og av epostlister, uten at vi trenger å gjøre noe. Alt er automatisert.

Endring i scriptet, det viktige er å huske å opprette en mappe, og legge en fil i den. Det gjøres med et ftp program. Får man ingen feilmeldinger om manglende fil, trenger man ikke å gjøre noe.

Det viktige var å legge en fil i denne nye mappen man peker til.

Det er også greit å huske at hver epostliste har et eget nummer. Nummeret er oppgitt på oversikten over lister. Fungerer ikke påmeldingene er det sannsynlig at man har satt opp feil nummer. Oppsett av epostlisten i WordPress gjøres som administrator i WordPress. Man går til Settings der det ligger et program for phplist når WP PHPlist er lagt inn i plugin folderen. Alt dette beskrives godt på hjemmesidene til programmet, og i readme filen som kommer med filene.

Husk å sette opp config.php filen til phplist.
define (“MANUALLY_PROCESS_BOUNCES”,1);
endres til
define (“MANUALLY_PROCESS_BOUNCES”,0);
Slik prosesseres usendelse som en “cron job” som det heter.

index.html ble også endret til et nytt navn, for ikke å gå i veien for index.php. Det ga en feilmelding.

Denne siden fungere både som litt tips til alle og enhver, og som litt tips til oss selv, om vi skal gjøre dette igjen en gang.

Filmklubben